_GOTOBOTTOM
 Community Forum: Türkorama
Want to meet up with modelers in your country or region? This is the place.
ÖNEMLİ : LÜTFEN OKUYUN
Graywolf
Staff MemberSenior Editor
HISTORICUS FORMA
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
Member Since: December 01, 2001
entire network: 6,405 Posts
KitMaker Network: 1,013 Posts
Posted: Sunday, December 10, 2006 - 03:54 PM UTC
Sevgili arkadaşlar,
Sizlerle defalarca Turkorama forumunda ve diğer forumlarda bu konuyu paylaşmaya çalıştım ama son hafta meydana gelen bir olay konuyu üzülerek tekrar foruma taşımak gerekliliğini gösterdi.
Site yönetimine bir Türk kullanıcı tarafından diğer bir Türk kullanıcının sitedeki bir forumda yapılan MOM(ayın modeli) yarışmasında birden fazla oy kullandığı bildirildi. Yapılan IP incelemesi ile bu doğrulandı. Belki açıklamaya gerek yok ama şunu da belirtmek isterim ki kullanılan 2. oy kişinin kendi modelini desteklemek gibi bir amaçla gönderilmemişti. Sorun site yönetimini ödüllü olan MOM yarışmalarına bu tür şeylerin olması nedeniyle son derece üzdü ve yarışmanın iptali veya askıya alınması gündeme geldi. Sorun büyük ölçüde giderildi ve halen giderilmeye devam ediyor...Olay kesinlikle site tarafından bir ülkeye maledilmeyip kişisel bir hata olarak değerlendirildi ve ben de ilgili arkadaşlardan biriyle görüştüm diğerinden mesajıma cevap vermedi.
Sonuç olarak site kuralları ile ilgili tekrar bir kaç şey söylemek istiyorum;
1. Sitede teknik kural olarak bir kullanıcının tek bir isim kullanması gerekmektedir. Bazı arkadaşlarımız şifre unutulması, daha büyük bir galeri sahibi olma ve benzeri teknik nedenlerle veya sebebini bilmediğim kişisel nedenlerle birden fazla kullanıcı hesabına sahipler. Bu hesaplar en kısa zamanda kontrol edilerek çift olanlar iptal edilecek, bu nedenle lütfen böyle bir durumunuz varsa ve siteyi kulanmaya devam etmek istiyorsanız bana kalmasını istediğiniz hesaptaki adınızı bildiriniz ve diğer hesabınızın silinmesi için yardımcı olunuz.
2.Forumlarda yapılan yarışmalar model firmaları sponsorluğunda küçük ödüller içermekle beraber tamamen modelciliği teşvik, foruma renk katmak gibi amatörce amaçlar için yapılmaktadır. Bu nedenle burdaki oylamalar sırasında lütfen sadece kişisel zevkiniz doğrultusunda samimi bir şekilde oy veriniz. Milliyetçilik, arkadaşlık gibi nedenlerle oy verilmesi sonucu alınan sonuçlar bu etkinlikleri dürüstlük kavramının dışına itmekte ve olumsuz düşüncelere yol açmaktadır.
3. Bu olay site yönetimi tarafından kişisel olarak algılanmakla beraber yönetim forumuna ilk yansıdığında mesajda Türk üyeler diye bahsedilmesi beni üzdü açıkcası. Bu nedenle sorunları site yönetimine götürürken öncelikle Türk yönetim elemanlarına sorunun bildirilmesi daha faydalı olur kanısındayım.
4.Bu sitenin Türk modelcilerin kendi arasında paylaşım yeri olmasının yanısıra dünyaya açılan bir pencere olduğunu defalarca dile getirdim,nitekim pek çoğumuz bu site yanısıra bir çok Türk modelcilik sitesinde de üyeyiz. Bu sitelerin kendi içinde veya birbiri arasında sorunların uluslararası düzeye yansıtılmasının ve bu sitedeki Türk forumunda çözülmeye çalışılmasının da gerekli olmadığını düşünüyorum.

Selamlar
 _GOTOTOP