Co prawda figurki to nie moja broszka, a już napewno nie 1:16 ale skoro mamy reanimować polskie forum to też sie postaram i dorzucę coś od siebie 
 po pierwsze nie mogeż zgodzić się że malowanie figurek w 1:16 jest trudniejsze w 1:35. Otóż w 1:16 duzo łatwiej jest cokolwiek pocieniować, można np na takim policzku zrobić 5-7 przejść od cienia do podświetleń, natomiast w 1:35 trzeba się zadowolić ledwie trzema a i to nie zawsze.
Marcin, Twojej pierwszej figurce przydałoby się trochę zróżnicowania tonów na powierzchni munduru i kilka punktowych washów np na klamrze paska albo w miejscach gdzie kończy się mundur a zaczyna skóra.
Tomek, Twoja figurka rzeczywiście umundurowanie ma pomalowanie bardzo fajnie, jedyna moja uwaga dotyczy tego co już zostało zauważone tj. oczu i przydałoby się troche rozjaśnien na czapce, bo wyglada ona dość płasko.
Jak na pierwszy raz świetna robota.
Z tymi oczami to może wieczorem uda mi się zmontować instrukcje jak ja to robie żeby wyszły symetrycznie i w miare realnie, przynajmniej w 1:35
 Przepraszam ze się troche pomądrkowałem, mimo że nie maluje figurek w 1:16 to malowałem troche figurek do warhammerów na zlecenie, a w końcu figurka to figurka;)
Pozdrawiam
Grzesiek