_GOTOBOTTOM
 Community Forum: Türkorama
Want to meet up with modelers in your country or region? This is the place.
**DiGiTAL ZIMBIRTI**
NOSFERATTU
Visit this Community
Istanbul, Turkey / Türkçe
entire network: 231 Posts
KitMaker Network: 24 Posts
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 02:46 AM UTC
Arkadaşlar sonunda digital bir makine aldım.Almaz olsaydım usta bu nasıl çalışır ya.
Walla resim çekmenin bu kadar zor olduğunu bilmezdim.
Eski teknolojinin gözünü seveyim.
Büyük dertmiş haberimiz yok.
OLYMPUS C-370 ZOOM
Mercek kalitesi çok iyi 2 cm.den çekim yapabiliyor.Birde çekebilsem neler yapacağım ama ?
erhntly
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
entire network: 1,426 Posts
KitMaker Network: 129 Posts
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 03:03 AM UTC
Hayırlı olsun,

Bu modelcilik sana dijital kamera aldırttı, armorama da İngilizce öğretecek, sen de kullanım klavuzunu okuyacaksın

1- Model çekimi için minik de olsabir tripod almak gerek, en ufak sallantı bitiriyor resmi.
2- Işık doğal olmalı, her ışıkta çekim yapılabilir ama, model çekimleri için doğal ve bol ışık farz. Ayarlar içinde hangi ışıkla çekim yapıyorsan onu belirt.
3- Model çekimleri için macro modunda çekim yapmalısın. Flash kapalı olmalı. Zaten macro modunda flash otomatik kapanır.
4- Zoom optik olarak yapılmalı, dijital zoom resmi bozar.
5- Yüksek çözünürlükte çekim yaparsan büyük büyük kaliteli resimler elde edersin.
6- Bol bol çek nasıl olsa para vermiyorsun. Ön izlemede, Pc de hatta TV de izleyerek hatalarını gör, deneme yanılma ile en iyiye ulaşabilirsin.
7- Aleti yere düşürme. Kalibrasyon gidiyor.

Hadi kolay gelsin....
wampum
Visit this Community
Tekirdag, Turkey / Türkçe
entire network: 3,289 Posts
KitMaker Network: 389 Posts
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 03:48 AM UTC
Arkadaşlar, ben de yeni bir makina aldım. Aslında alsırdım, kardeşime, İstanbul'da beni bekliyor. 10 gün sonra kavuşacağım kendisine. Şimdiye dek web kamerası ile yapıyordum çekimleri, sonuçlar ortada Sevgili Erhan verdiğin bilgiler için ben de teşekkür ederim
erhntly
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 07:29 PM UTC
O kadar yazdık amma, benim çektiklerim de ortada. Galerideki resimlerin kalitesinin düşük olmasının benden kaynaklanan nedenleri, yetersiz ışık ve tripod kullanmamaktır. Bendeki makinanın optik zoom özelliği yok, bir de macro çekim kalitesi düşük.

Güzel güzel resimlerinizi bekliyoruz sizden.
Graywolf
Staff MemberSenior Editor
HISTORICUS FORMA
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
entire network: 6,405 Posts
KitMaker Network: 1,013 Posts
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 08:54 PM UTC
Hakancım,
bir Olympus c310 camedia kullanıcısı olarak model resimlemek için harika bir makine aldığını söylüyorum. makineyi tamamen çözmek gerçekten çok uzun zaman alıyor ama kullanımı aslında basit. gerçekten 2 cm den çekim yapıyor. dikkat etmen gereken menuye girip supermacro 'yu On yapman, bunu yapınca ekranda bir çiçek işareti çıkacak. focus P de iken herşeyi otomatik ayarladığından başka hiç bir şey yapmana gerek yok. sadece deklanşöre basarken önce yarım basarak otomatik netlik ayarını yapmasını sağlaman yeterli. çok güzel resimler çektiğini göreceksin..bir de çözünürlüğün makinenin defaultu olan 2048 lerde kalmasına hiç gerek yok çünkü anormal büyük resimler çıkıyor o zaman,söylendiğine göre 4 adet A4 kağıt büyüklüğünde..bence de tripod ve ışıklandırma çok önemli.bu konuda ilgili forumda çok güzel yazılar olduğunu belirtmek isterim. sen resimleri çektikçe daha detaylı konuşuruz.bu arada ben de makineyi tamamen çözmüş değilim,henüz resimlere tarih atabiliyor mu bunu anlayamadım.
selamlar
NOSFERATTU
Visit this Community
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 09:34 PM UTC
Sevgili Erhancığım açıklayıcı bilgilerin çok çok teşekkür ederim.Tripot olayını yakında halledeceğim dediğin gibi farz olan bir şey.
Bu hafta sonumu (eğer bir aksilik çıkmazsa)tamamen resim çekmeye ayıracağım.Pazartesi sabahı buraları resimlerle dolu olaraka görürüseniz şaşmayın :-)
Enginciğim makineyi beğendiğine sevindim.Zaten bu makineyi bilinçsizce rastgele olarak almadım.
2 hafta kadar netten ve forum sayfalarından yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bunda karar kıldım.
Benim derdim detay resimlemek olduğundan seçimde biraz kıllık yaptım.
Detay çekimleri bu paraya alınabilecek en iyi pozları veriyor.
Mercek kalitesi çok iyi,netten yaptığım araştırmalarda Türkiyede bunun servisi yok deniyordu fakat doğru değilmiş servisi var.2 yılda garantili.
Henüz tam olarak çözemedik lakin yakındır.
Sıkı durun geliyorum.
Graywolf
HISTORICUS FORMA
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 10:06 PM UTC
Erhancığım,
resimlerini hasretle bekliyorum ve dilediğin bir model için (veya birkaç) daha önce de belirttiğim gibi On Display olayında israr ediyorum.
Garanti olayına ve hele hele servis olayına çok sevindim. ben sadece .... bilgisayar firması bununla ilgileniyor diye biliyordum ama allah göstermesin bir problem olursa işimize yarar.
erhntly
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 10:12 PM UTC

Quoted Text

Erhancığım,
resimlerini hasretle bekliyorum ve dilediğin bir model için (veya birkaç) daha önce de belirttiğim gibi On Display olayında israr ediyorum.

Engin beni de töhmet altına soktun ya... :-) :-) :-)
NOSFERATTU
Visit this Community
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 10:20 PM UTC
Olur böyle vakalar ara sıra.
Merak etme Enginciğim mesaj alınmıştır.
Graywolf
HISTORICUS FORMA
Visit this Community
Izmir, Turkey / Türkçe
Posted: Tuesday, December 14, 2004 - 10:23 PM UTC
Tamam abi ya.işteyiz kafayı yedik sabahtan beri Hakan yazacağımıza Erhan yazmışız. bu arada senden de bekliyorum heralde..millet o zis5 i mutlaka görmeli.
Postu edit yapmak yerine tekrar yazayım Hakan'a ;

Hakancığım,
Garanti olayına ve hele hele servis olayına çok sevindim. ben sadece .... bilgisayar firması bununla ilgileniyor diye biliyordum ama allah göstermesin bir problem olursa işimize yarar.
 _GOTOTOP