Sevgil Serkan,
Öncelikle seçimin nedeniyle seni kutluyorum. İyi figür boyamanın ilk yolu boyanacak figürün mutlaka vasatın üstünde bir kaliteye sahip olması, böyle olduğunda hem boyayan yaptığı işten hem debakan baktığı figürden haz alıyor. Elite firması bu konuda iyi bir firma ve seçtiğin figür de oldukça gösterişli bir figür.
Öncelikle Alguhan'ın dediği ve katıldığım noktayı açıklayayım. Metal figürlerin üzerinde zaten bir kat astar kullandığımız, daha sonra da ana boya ve tonlama için shadow-gölge veya highlight-aydınlık gibi tonlamalar yaptığımız için figürün üzerinde kat kat boya olur. Bu tonlar kalın olursa zaten 54 mm de çok küçük olan detaylar iyice kaybolur. Bu nedenle boyayı kalın bir kat yapıp atmak yerine, çok ince bir kaç kat atmak detayı daha iyi korur. Akrilik boyaların tercih edilme sebeplerinden biri de budur.
Benim bu aşamada sana söyleyebileceklerim;
-Zırhın boyanmasını beğendim, chainmail in mat görünmesi ve plaklar halinde olan lamellar zırhın daha parlak olması hoşuma gitti.
-İnce detay boyaları gayet güzel olmuş,sanırım ok ve yay çantaları ile kılıç kını tonlanacak daha.
-Yüzü sona bırkatın sanırım,ben genelde yüz göz vs boyamalrı başta yapıyorum ki tonlama ile etrafa bulaşan boyaları daha sonra zırh metal rengi kapatıyor.
-Kalkandaki desen biraz asimetrik olmuş. Üçgenlerin eşit olması göze daha hoş gösterirdi bence.
Sonuçta elelrine sağlık..figür boyamayı seçtiğin ve böyle güzel bir gelişme gösterdiğin için tebrikler.